BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
Har du flair for koordination og rådgivning, og motiveres du i et miljø, hvor networking, samarbejde og kvalitet er nøgleordene?
Så er du måske på vej til et nyt job ved Afdelingen for Internationalt og Industrielt Samarbejde ved Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) i Ballerup.
FMI sørger for, at Danmarks Forsvar og beredskaber har det materiel, de har brug for, at Ukraine modtager donationer, og at Danmark indgår i tæt samarbejde med internationale partnere og forsvarsindustrien.
Om os
Vi søger netop nu et antal nye dedikerede sagsbehandlere indenfor tre forskellige faglige områder, som kan hjælpe os med at intensivere FMI’s engagement med EU og NATO samt at styrke Forsvarets samarbejde med dansk forsvarsindustri. De tre områder er EU-teamet, Det Transatlantiske Team samt Forsvarets Industrikontor.
Danmark står over for et nyt trusselsbillede, hvis kompleksitet og forandringshastighed forstærkes af den teknologiske udvikling. Et tæt samspil mellem Forsvaret, dansk forsvarsindustri og internationale fora er derfor centralt for, at vi kan følge med udviklingen.
Afdelingen for Internationalt og Industrielt Samarbejde håndterer koordination og rådgivning i forbindelse med FMI deltagelse i det internationale forsvarsmaterielsamarbejde, og samarbejdet med den danske forsvarsindustri. Vi betjener i denne sammenhæng direktøren for FMI.
Vi arbejder for at sikre, at samarbejde og dialog med samt processerne i forhold til forsvarsindustrien og internationale mødefora styrkes til gavn for såvel Forsvaret som for vores fælles sikkerhed. Du, som vores nye kollega, bliver enten en del af et team der bidrager til at styrke dialogen med forsvarsindustrien eller varetage styrelsens interesser i EU eller NATO.
Afdelingen består af en blanding af militære og civile medarbejdere og er præget af et dynamisk miljø, højt humør og en fri og uformel omgangstone, hvor faglighed og kollegialt fællesskab går hånd i hånd. Tempoet er oftest højt - og det samme er forventningen til kvaliteten af vores arbejde.
Om stillingen
I EU-teamet kommer du til at arbejde med en bred vifte af opgaver i relation til forsvarsindustrien og forskningsverdenen samt samarbejdspartnere i andre EU lande, bl.a. i relation til regeringens strategi for dansk forsvarsindustri.
Vi skal blive skarpere på mulighederne i EU efter afskaffelsen af det danske EU forsvarsforbehold, og du skal være med til at identificere muligheder for danske aftryk i EU’s forsvars- og sikkerhedsagenda.
Du skal endvidere bidrage til at udvikle og implementere konkrete initiativer og samarbejder mellem Danmarks og andre landes forsvar og forsvarsindustri i tæt dialog med bl.a. aktører inden for forskningsverdenen og industrien.
Der er derfor god mulighed for både at få dyb indsigt i et spændende område i rivende udvikling og med stort politisk og internationalt fokus, at lære af og sparre med erfarne kolleger, og at få mulighed for at sætte dit eget præg på dine opgaver.
Vi er et team med en stærk holdånd. Vi lærer af hinanden og vi spiller hinanden gode. Vi er seriøse omkring varetagelsen af danske interesser og vi arbejder for at sætte danske aftryk på internationale løsninger.
Dine opgaver vil bl.a. kunne omfatte:
- Varetage FMI’s engagement relateret til den europæiske forsvarsfond (EDF),
herunder understøttelse af industriens deltagelse i EDF projekter samt fremme af
danske interesser i EDF arbejdsprogrammerne.
- Koordination af myndighedens bidrag til internationalt samarbejde med industri og
forskningsinstitutioner om teknologisk forskning og udvikling på EU-området.
- Bidrage til myndighedens interessevaretagelse i relation til øvrige EU initiativer og
programmer inden for det forsvarsmaterielle, industrielle og teknologiske område.
- Direktørbetjening vedr. teknologisk forskning og udvikling, bl.a. koordinering af besøg,
presse, udarbejdelse af materiale til møder i EU mv.
I Det Transatlantiske Team har den ændrede sikkerhedssituation bevirket, at nye opgaver tilgå FMI indenfor det transatlantiske forsvarsmaterielle samarbejde. Disse skal koordineres internt i FMI, såvel med øvrige myndigheder, partnerlande og industrien, i rammen af et nyetableret transatlantiske team.
Du vil desuden skulle sikre sammenhæng i FMI’s samlede indsats på NATO-området. Hertil vil du agere kontaktpunkt for FMI’s direktørs deltagelse i aktiviteter under NATO-paraplyen, og det transatlantiske samarbejde med USA og Canada.
Dine opgaver vil hovedsageligt ligge inden for den overordnede koordinering af FMI’s aktiviteter
på NATO-området og med USA og Canada.
Internt vil opgaverne bl.a. involvere følgende:
- at identificere og tilsikre forankring af nytilkomne opgaver rette sted i huset.
- opbygning af FMI’s vidensbank på NATO, USA og Canada samt forankring af denne i huset,
- håndtering af det industrielle G2G samarbejde med USA inden for Foreign Military Sales.
- betjene CHFMI i dennes funktion som national materieldirektør ifm. dennes mødeaktiviteter i NATO,
USA og Canada. Dette omfatter udarbejdelse af mødemateriale, deltage i møder med CHFMI samt
forberedende møder herfor.
Eksternt vil det bl.a. indebære følgende:
- tilsikre bedst muligt samspil med øvrige myndigheder, NATO og amerikanske og canadiske
repræsentationer i Danmark samt med industrien.
- tilsikre oplysning af og dialog med dansk forsvarsindustri om relevante nye aspekter af dansk
deltagelse i transatlantiske aktiviteter i henhold til Regeringens strategi for dansk forsvarsindustri.
I Forsvarets Industrikontor kan du blive en del af en sektion i stor udvikling, hvor du vil kunne lade dine ideer og nysgerrige tilgang udvikle sammen med nye kræfter. Du kommer til at arbejde selvstændigt og skal i den forbindelse løse både de driftslette, komplicerede og udviklende opgaver - naturligvis støttet af dine kollegaer. Stillingsindholdet og opgaverne er varierende og med en god kompleksitet, der gør, at du har mulighed for at sætte eget aftryk på dit sagsområde og du vil opleve tilsvarende fleksibilitet i, hvordan du løser dine opgaver.
Dine opgaver vil hovedsageligt ligge inden for nedenstående områder:
- Udmøntning af tiltagene i Regeringens strategi for dansk forsvarsindustri med særlig fokus på dialog
med industrien. Dette indebærer bl.a. håndtering af den daglige kontakt og dialog med industrien,
deltagelse i netværks- og dialogmøder, undervisningsaktiviteter, planlægning og gennemførelse af
teknologiarrangementer samt orienteringer af industrien om kommende materielanskaffelser.
- Relationspleje i forhold til industriens interesseorganisationer, deltagelse i såvel nationale som
internationale møder, konferencer og materieludstillinger samt anden informationsindhentning og
-udveksling.
- Direktørbetjening, herunder bl.a. udarbejdelse af materiale til besøg ved virksomheder i
forsvarsindustrien.
Stillingerne er også slået op på ækvivalent civilt niveau.
Om dig
Du er major/orlogskaptajn med gennemført MMS, VUT II/L eller anden ækvivalerende uddannelse, og har på niveauet erfaring med løsning af opgaver, der kræver gode samarbejdsevner og dømmekraft.
Alternativt forestiller vi os, at du har en akademisk uddannelse, og vi ser gerne, at du har erfaring fra en lignende stilling på styrelses- eller ministerieniveau.
Til stillingerne i EU teamet er forestiller vi os specifikt, at du har erfaring med EU processer, EU udvalg eller tværministeriel koordination. Alternativt har du erfaring fra forsvarsindustrien eller en forskningsinstitution og har interesse i embedsrollen.
Til stillingerne i Forsvarets Industrikontor lægger vi vægt på, at du har kendskab til Forsvarets struktur og virkemåde. Alterneativt indsigt i industrielt materielsamarbejde, idet den ideelle kandidat har erfaring fra begge miljøer.
Du skal være stærk på både mundtlig og skriftlig kommunikation og beherske engelsk. Kontakten til og servicering af dine samarbejdspartnere er en vigtig del af arbejdet. Vi forventer derfor, at du er selvstændig, initiativrig, udadvendt og god til at skabe netværk.
Sidst, men ikke mindst, er du som person imødekommende, har en helhedsorienteret tilgang i forhold til afdelingens samlede opgaveportefølje, og du trives bedst i et harmonisk miljø, hvor alle bidrager til et godt arbejdsklima.
Ansættelsesvilkår
Som militær:
Stillingen besættes efter protokollat overenskomst for akademikere i staten om officerer under Forsvarsministeriet. Stillingen er indplaceret i løngruppe 5 som omfatter majorer og orlogskaptajner.
Er du allerede ansat i Forsvarsministeriets Koncern, vil du fortsat være ansat i henhold til gældende aftaler mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse og Hovedorganisationen af Officerer i Danmark om løn og ansættelsesvilkår for tjenestemandsansatte eller overenskomstansatte officerer i Forsvaret.
Som civil:
Du bliver ansat og aflønnet efter den til enhver tid gældende overenskomst. Der vil i forbindelse med en ansættelse være mulighed for forhandling af tillæg, der modsvarer dine kvalifikationer. Der er til stillingen tilknyttet en arbejdsgiverfinansieret pensionsordning.
Som ansat i Forsvarsministeriets koncern er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele ansættelsesforløbet.
Du har som ansat pligt til at forrette tjeneste uden for landets grænser, herunder ved enheder i internationale operationer med henblik på deltagelse i konfliktforebyggende, fredsbevarende, fredsskabende, humanitære og andre lignende operationer.
For militære ansøgere er ansættelsen betinget af, at du kan bestå Forsvarets fysiske basiskrav og ved helbreds- og tandlægevurderinger erklæres for fuldt egnet til udsendelse i internationale operationer.
KONTAKT OG ANSØGNING
Hvis du har uddybende spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte fungerende afdelingschef Martin Veirum på tlf. 21 73 23 06 eller sektionschef Torben Engen på tlf. +45 50 72 55 06.
Hvis du har spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, kan du ringe til HR-konsulent kaptajnløjtnant Claus Rasmussen, Forsvarsministeriets Personalestyrelse på telefon 7281 9166.
I forbindelse med opload af ansøgning skal CV og relevante uddannelsespapirer ligeledes vedhæftes henset til en kvalitativ screening og planlægning af samtaler for egnede kandidater.
Ansøgningsfristen er søndag den 18. juni 2023, og vi forventer at holde samtaler efterfølgende. Stillingen ønskes besat pr. 1. august 2023 eller snarest herefter.
Forsvarsministeriets koncern er en mangfoldig arbejdsplads, og vi vil gerne afspejle det omkringliggende samfund. Vi opfordrer derfor alle interesserede uanset personlig baggrund til at søge stillingen, fordi vi tror på, at forskellighed styrker opgaveløsningen gennem dynamik og nytænkning.
OM FORSVARSMINISTERIETS MATERIEL- OG INDKØBSSTYRELSE
Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) er en styrelse under Forsvarsministeriet.
FMI har ansvaret for det samlede forsvars og beredskabs materiel, IT og cybersikkerhed. Det er os, der anskaffer, driver og bortskaffer materiel og IT for såvel Hæren, Søværnet, Flyvevåbnet, Arktisk Kommando, Specialoperationskommandoen, Hjemmeværnet, Beredskabsstyrelsen og resten af Forsvarsministeriets koncern. Desuden bistår vores IT-medarbejdere dagligt i at modstå de cyberangreb, Forsvarsministeriets koncern udsættes for.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Ballerup Kommune
-Virksomheden tilbyder:
Fastansættelse: fuldtid
-Arbejdsgiver:
Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse, Lautrupbjerg 1-5, 2750 Ballerup
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 18-06-2023; - ansøgningsfristen er overskredet
Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=1236&ProjectId=183554&DepartmentId=18959&MediaId=338&SkipAdvertisement=true
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5844656