Netdøgnrapport gældende 17.-19. april 2020

dato

Skovlunde er i nat nævnt i døgnrapporten fra Københavns Vestegns Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Skovlunde er i nat nævnt i døgnrapporten fra Københavns Vestegns Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

30-årig mand sigtet for butikstyveri i Brøndby

En politipatrulje kørte lørdag den 18. april kl. 21.28 til en anmeldelse om et butikstyveri fra dagligvarebutik på Nygårds Plads i Brøndby. Butikkens personale havde tilbageholdt en 30-årig mand, idet han havde stjålet diverse varer fra butikken. Patruljen sigtede ham for butikstyveri, som han erkendte i øjeblikket. 

 

14-årig dreng taget i butikstyveri i Glostrup

En politipatrulje rykkede lørdag den 18. april kl. 13.45 ud til en anmeldelse om butikstyveri fra elektronikbutik på Hovedvejen i Glostrup. Butikkens personale havde tilbageholdt en 14-årig dreng, idet han havde stjålet et telefon-cover og en computertaske. Patruljen afhørte ham i butikstyveri og kontaktede hans forældre.

 

52-årig kvinde sigtet for butikstyveri i Glostrup

Fredag den 17. april kl. 13.07 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et butikstyveri fra supermarked i Glostrup Shopping Center. Butikkens personale havde tilbageholdt en 52-årig kvinde, idet hun havde stjålet diverse varer fra butikken. Patruljen sigtede hende for butikstyveri, som hun erkendte i øjeblikket.

 

64-årig kvinde udsat for tricktyveri i Hvidovre

Lørdag den 18. april kl. 11.00 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et tricktyveri på Stentoftevej i Hvidovre. En ukendt person havde henvendt sig til en 64-årig kvinde i hendes lejlighed og påstået, at hendes måler skulle aflæses. Personen gik hurtigt igen, og kvinden opdagede senere, at hendes pung var stjålet. Den mistænkte tricktyv beskrives som:
A: Mand, ikke etnisk dansker af udseende, 40-50 år gammel, 160-165 cm. høj, spinkel kropsbygning, brun hudfarve og kort, brunt hår. Han talte dansk med accent og var iført mørkt tøj og sort kasket med gul skygge.
Københavns Vestegns Politi efterforsker sagen og modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Pas på tricktyve

Trick- og gadetyve er snu og finder på mange påskud for at stjæle på gaden eller i hjemmet. Københavns Vestegns Politi opfordrer borgerne til at følge nogle enkle råd for at beskytte sig mod de langfingrede:
Vær skeptisk, når ukendte personer henvender sig – hjemme og på gaden.
Åben kun døren for folk, du kender. Brug dørspion eller spørg til ærinde uden at åbne. Lav faste aftaler med hjemmehjælpere, håndværkere mv. – spørg gerne efter legitimation. Skilt ikke med, du bor alene – skriv kun forbogstav og efternavn på dørskiltet. 
Hold afstand til ukendte personer på gaden, ved indkøb mv. og hold pungen tæt til kroppen. Skjul altid din pinkode og opbevar den aldrig med dit kort.
Gå ikke rundt med store værdier – og lad dem ikke ligge fremme hjemme.
Ring hurtigt til politiet, hvis du oplever noget mistænkeligt: 43 86 14 48 eller 114. Ring Alarm 1-1-2 hvis det sker akut.

 

Tyveri fra villa i Skovlunde

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en villa på Tjørnevænget i Skovlunde sket torsdag den 16. april mellem kl. 13.00 og kl. 16.00. En dør var ulåst, hvorfor der var skaffet sig adgang via denne, og en pung var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Tyveri fra villa i Taastrup

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en villa sket mellem fredag den 17. april kl. 18.00 og lørdag den 18. april kl. 09.00 på Stillidsvej i Taastrup, hvor en havefigur var blevet stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Vær opmærksom på indbrud

Overordnet siger vi: 
1. Gør det besværligt: Huset (låse, døre, vinduer) skal kunne modstå indbrudsforsøg i 3 min. Brug tænd/sluk lys udendørs, tyven kan ikke lide at skabe opmærksomhed. Lim glaslister fast og skru rammen fast med stålskruer. Sæt ekstra beslag på udsatte vinduer, hvor tyven kan have arbejdsro.
2. Gør det risikofyldt: Aftal nabohjælp! Det tyven frygter mest er mennesker, der er opmærksomme. Aftal at passe på hinandens boliger i ferierne – brug nabohjælp (feriekalender). Aftal at I er opmærksomme i hverdagen og reagere hvis i ser noget der stikker ud – brug nabohjælp (advarsler). Hold hækken lav til vejen, så tyven ikke har arbejdsro
3. Brug din sunde fornuft: Ryd op og fjern f.eks. iPad fra vinduet og rod i haven med børnenes legetøj.

 

Tyveri fra personbil i Taastrup

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en Volkswagen Polo personbil sket fredag den 17. april mellem kl. 01.30 og kl. 07.30 på Valbyvej i Taastrup. En dør var opbrudt, og en radio, jakke samt sko var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Undgå tyveri fra bilen

1. Gør det svært for tyven: Luk og lås altid alle døre, vinduer og soltag
2. Frist ikke tyven: Fjern mobiltelefon, GPS-enhed og øvrige værdigenstande, når du forlader bilen
3. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
4. Skræm tyven væk: Overvej bilalarm eller låsebolte på fælge 

 

26-årig mand sigtet for overtrædelse af færdselsloven i Glostrup

Lørdag den 18. april kl. 15.18 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et mindre færdselsuheld på Naverland i Glostrup. En 26-årig mandlig bilist skulle ud fra en parkeringsplads, hvor han overså en 34-årig mandlig bilist, hvorfor der skete et sammenstød. Ingen kom til skade under uheldet, og den 26-årige blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven, idet han ikke havde overholdt sin vigepligt. Han erkendte delvist i øjeblikket.

 

20-årig mand sigtet for narkokørsel i Albertslund

Søndag den 19. april kl. 03.00 standsede en politipatrulje en 20-årig mandlig bilist på Rørvang i Albertslund. Manden blev skønnet narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han nægtede sigtelsen i øjeblikket. 

 

20-årig mand sigtet for narkokørsel i Søborg

En politipatrulje standsede søndag den 19. april kl. 00.38 en 20-årig mandlig bilist på Vandtårnsvej i Søborg. Manden blev skønnet narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han nægtede sigtelsen i øjeblikket.

 

19-årig mand sigtet for narkokørsel i Herlev

Søndag den 19. april kl. 02.40 standsede en politipatrulje en 19-årig mandlig bilist på Motorring 3 ved Herlev. Manden blev skønnet narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han nægtede i øjeblikket. 

 

19-årig mand sigtet for spirituskørsel og narkokørsel i Albertslund

En politipatrulje standsede lørdag den 18. april kl. 02.49 en 19-årig mandlig bilist på Vallensbæk Torvevej i Albertslund. Manden blev skønnet alkohol- og narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet for både spirituskørsel og narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han nægtede begge sigtelser i øjeblikket. 

 

Narkotikakørsel

Straffen for narkokørsel afhænger af, om der er tale om kørsel med hash i blodet eller kørsel med andre stoffer i blodet. I begge tilfælde er bøden indkomstbestemt og beregnes ud fra årsindtægten.
Kørsel med hash i blodet: Straffen første gang for kørsel med hash i blodet afhænger af THC-koncentrationen, som er inddelt i tre niveauer: Lavt, middel og højt. Her er straffen henholdsvis en halv måneds nettoløn og et klip i kørekortet, en måneds nettoløn og betinget frakendelse af førerretten og en måneds nettoløn og ubetinget frakendelse af førerretten.
Kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet: Straffen første gang for kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet er bøde og giver hel måneds nettoløn samt altid en ubetinget frakendelse af førerretten. Gentagen narkokørsel udløser fængselsstraf uanset om, hvilken form for narko der er tale om. Fængselsstraffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde på en måneds nettoløn og afvikling af samfundstjeneste eller behandling mod narkotikamisbrug. Hvis du tidligere har en afgjort spiritussag og efterfølgende kører narkokørsel, betragtes det som anden gang du kører narkokørsel.

 

32-årig mand sigtet for spirituskørsel i Rødovre

En politipatrulje standsede lørdag den 18. april kl. 02.17 en 32-årig mandlig bilist på Rødovrevej i Rødovre. Manden blev skønnet alkoholpåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for spirituskørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han nægtede sigtelsen i øjeblikket. 

 

56-årig mand sigtet for spirituskørsel i Skovlunde

Lørdag den 18. april kl. 15.58 standsede en politipatrulje en 56-årig mandlig bilist på Skovlunde Byvej i Skovlunde. Manden blev skønnet alkoholpåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for spirituskørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han erkendte sigtelsen i øjeblikket. 

 

Spirituskørsel koster dyrt

Bøden for førstegangs-spirituskørsel beregnes efter årsindtægt og promillestørrelse. Tjener man f.eks. 250.000 kroner, koster en promille på 0,51 første gang 5.000 kroner, en promille på 1 koster 10.000 kroner og 1,5 hele 15.000 kroner. Promiller fra 0,5 til 1,2 udløser en betinget frakendelse af kørekortet. Ved promiller over 1,2 mistes førerretten straks. Når frakendelsestiden er udløbet, skal man først gennemgå et særligt kursus om alkohol og trafik. Derefter skal man tage – og betale for - kørekort helt forfra. Promiller over 2 og gentagen spirituskørsel udløser fængselsstraf. Straffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde og afvikling af samfundstjeneste eller alkoholistbehandling. Hvis du tidligere har en dom for narkokørsel og efterfølgende kører spirituskørsel, vil det blive betragtet som værende anden gang du kører spirituskørsel. 

 

20-årig mand sigtet for kørsel uden førerret i Brøndby Strand

En politipatrulje standsede fredag den 17. april kl. 12.55 en 20-årig mandlig bilist på Strandesplanaden i Brøndby Strand. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret. Han erkendte i øjeblikket. 

 

36-årig mand sigtet for kørsel uden førerret i Brøndby Strand

En politipatrulje standsede fredag den 17. april kl. 09.15 en 36-årig mandlig bilist på Ulsøparken i Brøndby Strand. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret, som han erkendte i øjeblikket.

 

Kørsel uden førerret kan koste bilen

Fører du bil uden førerret, er bøden 7.000 kroner første gang. Anden gang koster det 8.500 kroner. Tredje gang er bøden 10.500 kroner plus at bilen kan konfiskeres. Fjerde gang koster det 14.000 kroner og derefter fængselsstraf. 

 
Kilde: Københavns Vestegns Politi