Københavns Vestegns Politi: Nyt fra Skovlunde - mandag den 18. maj

dato

Skovlunde er i nat nævnt i døgnrapporten fra Københavns Vestegns Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Skovlunde er i nat nævnt i døgnrapporten fra Københavns Vestegns Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

To kvinder sigtet for butikstyveri i Albertslund

En politipatrulje rykkede søndag den 17. maj kl. 20.19 ud til en anmeldelse om et butikstyveri fra dagligvarebutik på Egelundsvej i Albertslund. Butikkens personale havde tilbageholdt to kvinder på 23 og 46 år, idet de havde stjålet diverse dagligvarer. Patruljen sigtede kvinderne for butikstyveri, som de begge erkendte i øjeblikket.

 

To piger taget i butikstyveri i Skovlunde

En politipatrulje rykkede lørdag den 16. maj kl. 17.20 ud til en anmeldelse om et butikstyveri fra dagligvarebutik på Bybjergvej i Skovlunde. Butikkens personale havde tilbageholdt to piger på 12 og 13 år, idet de havde stjålet chokolade. Patruljen afhørte pigerne i butikstyveri samt kontaktede deres forældre. 

 

15-årig pige sigtet for butikstyveri i Skovlunde

Lørdag den 16. maj kl. 18.44 kørte en politipatrulje ud til en anmeldelse om et butikstyveri fra dagligvarebutik på Lundebjerg i Skovlunde. En butiksdetektiv havde tilbageholdt en 15-årig pige, idet hun havde stjålet chokoladebarer. Patruljen sigtede hende for butikstyveri, som hun erkendte i øjeblikket.

 

44-årig kvinde sigtet for butikstyveri i Taastrup

Fredag den 15. maj kl. 19.00 rykkede en politipatrulje ud til en anmeldelse om et butikstyveri fra supermarked på Taastrup Torv i Taastrup. Butikkens personale havde tilbageholdt en 44-årig kvinde, idet hun havde stjålet en sodavand og en øl. Patruljen sigtede hende for butikstyveri, som hun erkendte i øjeblikket.

 

To piger og en dreng taget i butikstyveri i Taastrup

Fredag den 15. maj kl. 20.30 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et butikstyveri fra supermarked på Taastrup Torv i Taastrup. Butikkens personale havde tilbageholdt to piger på 14 og 15 år og en 14-årig dreng, idet de havde stjålet slik og sodavand. Patruljen afhørte den 14-årige pige og drengen i butikstyveri og kontaktede deres forældre. Den 15-årige pige blev sigtet for butikstyveri, som hun erkendte i øjeblikket. 

 

Indbrud i villa i Måløv

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et villaindbrud sket lørdag den 16. maj mellem kl. 12.00 og kl. 16.00 på Vadsbjerg i Måløv. En dør var opbrudt, og diverse elektronik var stjålet. Et vidne havde set to mistænkelige personer være på stedet i tidsrummet. De beskrives som:
A: mand, 20-30 år, almindelig kropsbygning, hvid hudfarve, iført mørkt tøj. Han medbragte en taske
B: mand, 20-30 år, almindelig kropsbygning, hvid hudfarve, iført mørkt tøj. Han medbragte en lille pose
Københavns Vestegns Politi efterforsker sagen og modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Indbrud i villa i Kongens Lyngby

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et villaindbrud sket mellem torsdag den 14. maj kl. 14.30 og fredag den 15. maj kl. 11.30 på Knuds Alle i Kongens Lyngby. Et vindue var opbrudt, og et møbel var stjålet.

 

Tyveri fra villa i Bagsværd

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en villa sket fredag den 15. maj mellem kl. 07.30 og kl. 16.00 på Hakonsvej i Bagsværd. En grill og diverse grill-tilbehør var stjålet fra villaens have. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Vær opmærksom på indbrud

Overordnet siger vi: 
1. Gør det besværligt: Huset (låse, døre, vinduer) skal kunne modstå indbrudsforsøg i 3 min. Brug tænd/sluk lys udendørs, tyven kan ikke lide at skabe opmærksomhed. Lim glaslister fast og skru rammen fast med stålskruer. Sæt ekstra beslag på udsatte vinduer, hvor tyven kan have arbejdsro.
2. Gør det risikofyldt: Aftal nabohjælp! Det tyven frygter mest er mennesker, der er opmærksomme. Aftal at passe på hinandens boliger i ferierne – brug nabohjælp (feriekalender). Aftal at I er opmærksomme i hverdagen og reagere hvis i ser noget der stikker ud – brug nabohjælp (advarsler). Hold hækken lav til vejen, så tyven ikke har arbejdsro
3. Brug din sunde fornuft: Ryd op og fjern f.eks. iPad fra vinduet og rod i haven med børnenes legetøj.

 

Tyveri fra varebil i Kongens Lyngby

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en Citroen Jumper varebil sket mellem torsdag den 14. maj kl. 17.00 og fredag den 15. maj kl. 06.00 på Christoffers Alle i Kongens Lyngby. En dør var opbrudt, og diverse værktøj var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Tyveri fra lastbil i Ishøj

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en hvid Volkswagen Crafter lastbil sket mellem fredag den 15. maj kl. 14.30 og søndag den 17. maj kl. 20.00 på Tranegilde Strandvej i Ishøj. En benzinhammer var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Undgå tyveri fra firmabiler/håndværkervogne

1. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
2. Gør det svært for tyven: Parkér tæt mod et stakit, hæk eller mur, så adgang til vare- og bagagerum blokeres – og overvej garage
3. Frist ikke tyven: Fjern synligt værktøj og andre værdigenstande. Overvej at opbevare dyrt værktøj et sikkert sted
4. Gør tyvens liv surt: Mærk dit værktøj med synlig gravering eller usynlig lak og registrér dit værktøjs serienumre, tag gerne fotos
5. Skræm tyven væk: Overvej videoovervågning, alarm og gps-tracking – og skilt tydeligt med det

 

Brand i knallert i Brøndby Strand

Lørdag den 16. maj kl. 22.43 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om en brand i en knallert på Strandesplanaden i Brøndby Strand. Ingen kom til skade, og brandvæsenet fik hurtigt branden slukket. Branden var påsat, og et vidne havde set fem unge drenge løbe fra stedet. Københavns Vestegns Politi efterforsker sagen og modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

28-årig mand sigtet for spirituskørsel samt kørsel uden førerret i Albertslund

Mandag den 18. maj kl. 00.53 standsede en politipatrulje en 28-årig mandlig bilist på Motorring 4 ved Albertslund. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret. Han ville ikke tage stilling til sigtelsen. Manden blev desuden skønnet alkoholpåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for spirituskørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han nægtede i øjeblikket.

 

Kørsel uden førerret kan koste bilen

Fører du bil uden førerret, er bøden 7.000 kroner første gang. Anden gang koster det 8.500 kroner. Tredje gang er bøden 10.500 kroner plus at bilen kan konfiskeres. Fjerde gang koster det 14.000 kroner og derefter fængselsstraf. 

 

41-årig mand sigtet for spirituskørsel i Søborg

Søndag den 17. maj kl. 01.30 standsede en politipatrulje en 41-årig mandlig bilist på Gladsaxe Ringvej i Søborg. Manden blev skønnet alkoholpåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for spirituskørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han erkendte i øjeblikket.

 

36-årig mand sigtet for spirituskørsel i Taastrup

En politipatrulje standsede søndag den 17. maj kl. 12.04 en 36-årig mandlig bilist på Motorring 4 ved Taastrup. Manden blev skønnet alkoholpåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for spirituskørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han erkendte i øjeblikket.

 

Spirituskørsel koster dyrt

Bøden for førstegangs-spirituskørsel beregnes efter årsindtægt og promillestørrelse. Tjener man f.eks. 250.000 kroner, koster en promille på 0,51 første gang 5.000 kroner, en promille på 1 koster 10.000 kroner og 1,5 hele 15.000 kroner. Promiller fra 0,5 til 1,2 udløser en betinget frakendelse af kørekortet. Ved promiller over 1,2 mistes førerretten straks. Når frakendelsestiden er udløbet, skal man først gennemgå et særligt kursus om alkohol og trafik. Derefter skal man tage – og betale for - kørekort helt forfra. Promiller over 2 og gentagen spirituskørsel udløser fængselsstraf. Straffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde og afvikling af samfundstjeneste eller alkoholistbehandling. Hvis du tidligere har en dom for narkokørsel og efterfølgende kører spirituskørsel, vil det blive betragtet som værende anden gang du kører spirituskørsel. 

 
Kilde: Københavns Vestegns Politi