Københavns Vestegns Politi: Nyt fra Skovlunde - mandag den 11. maj

dato

Skovlunde er i nat nævnt i døgnrapporten fra Københavns Vestegns Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Skovlunde er i nat nævnt i døgnrapporten fra Københavns Vestegns Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

40-årig mand sigtet for butikstyveri i Albertslund

En politipatrulje kørte lørdag den 9. maj kl. 20.41 til en anmeldelse om et butikstyveri fra dagligvarebutik på Egelundsvej i Albertslund. En butiksdetektiv havde tilbageholdt en 40-årig mand, idet han havde stjålet en parfume og vandmelon. Patruljen sigtede ham for butikstyveri, som han erkendte i øjeblikket.

 

53-årig mand sigtet for butikstyveri i Måløv

Lørdag den 9. maj kl. 14.46 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et butikstyveri fra dagligvarebutik på Jørgen Andersensvej i Måløv. Butikkens personale havde tilbageholdt en 53-årig mand, idet han havde stjålet flere buketter blomster samt barberblade. Patruljen sigtede ham for butikstyveri, som han erkendte i øjeblikket. 

 

35-årig mand sigtet for butikstyveri i Hvidovre

En politipatrulje rykkede torsdag den 7. maj kl. 15.50 ud til en anmeldelse om et butikstyveri fra supermarked på Hvidovrevej i Hvidovre. Butikkens personale havde tilbageholdt en 35-årig mand, idet han havde stjålet øl og spiritus fra butikken. Patruljen sigtede ham for butikstyveri, som han erkendte i øjeblikket. 

 

27-årig kvinde sigtet for butikstyveri i Rødovre

Torsdag den 7. maj kl. 12.02 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et butikstyveri fra børnetøjsbutik i Rødovre Centrum. Butikkens personale havde tilbageholdt en 27-årig kvinde, idet hun havde stjålet babytøj fra butikken. Patruljen sigtede hende for butikstyveri, som hun erkendte i øjeblikket.

 

41-årig mand sigtet for butikstyveri i Rødovre

Torsdag den 7. maj kl. 18.25 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et butikstyveri fra supermarked i Rødovre Centrum. Butikkens personale havde tilbageholdt en 41-årig mand, idet han havde stjålet to Blu-Ray film. Patruljen sigtede ham for butikstyveri, som han erkendte i øjeblikket. 

 

28-årig mand udsat for tyveri i Ishøj

Søndag den 10. maj kl. 21.40 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et tyveri på Gildbrovej i Ishøj. To mænd på 16-18 år af anden etnisk herkomst kom kørende på knallert forbi en 28-årig mandlig fodgænger og rev mandens taske af hans skulder. Københavns Vestegns Politi efterforsker sagen og modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Undgå tyveri

Gem pung og nøgler i en lukket lomme (ikke i baglommen og ikke i rygsæklomme)
Brug evt. en pengekat eller et pengebælte under overtøjet
Gå med tasken på armen i stedet for i hånden – og sæt den ikke fra dig
Tag et net eller en plasticpose med på indkøb i stedet for tasken
Undgå store pengebeløb i din taske. Brug hævekort
Tag kun de hævekort med, som du skal bruge
Hold hånden for, når du indtaster din kode til dankort. Tyvene prøver at lure din kode af for at stjæle din pung bagefter

 

Indbrud i villa i Skovlunde

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et villaindbrud sket mellem lørdag den 9. maj kl. 15.00 og søndag den 10. maj kl. 09.00 på Ravnsletvej i Skovlunde. Et vindue var opbrudt, og en varmepumpe var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Indbrud i villa i Måløv

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et villaindbrud sket mellem fredag den 8. maj kl. 12.00 og lørdag den 9. maj kl. 12.00 på Gjørdingvej i Måløv. Et vindue var opbrudt, og diverse kontanter var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Indbrud i villa i Måløv

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et villaindbrud sket fredag den 8. maj mellem kl. 09.15 og kl. 11.45 på Sølodden i Måløv. Et vindue var opbrudt, og diverse kontanter samt elektronik var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Indbrud i villa i Rødovre

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et villaindbrud sket mellem onsdag den 6. maj kl. 10.00 og søndag den 10. maj kl. 12.10 på Knud Anchers Vej i Rødovre. Et vindue var opbrudt, og diverse elektronik samt spiritus var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Indbrud i lejlighed i Søborg

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et indbrud i en lejlighed sket mellem fredag den 8. maj kl. 01.00 og lørdag den 9. maj kl. 17.10 på Søborg Torv i Søborg. En dør var opbrudt, og diverse elektronik var stjålet. Et vidne havde set to mistænkelige mænd af udenlandsk udseende iført lyst tøj forlade stedet. Københavns Vestegns Politi efterforsker sagen og modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Vær opmærksom på indbrud

Overordnet siger vi: 
1. Gør det besværligt: Huset (låse, døre, vinduer) skal kunne modstå indbrudsforsøg i 3 min. Brug tænd/sluk lys udendørs, tyven kan ikke lide at skabe opmærksomhed. Lim glaslister fast og skru rammen fast med stålskruer. Sæt ekstra beslag på udsatte vinduer, hvor tyven kan have arbejdsro.
2. Gør det risikofyldt: Aftal nabohjælp! Det tyven frygter mest er mennesker, der er opmærksomme. Aftal at passe på hinandens boliger i ferierne – brug nabohjælp (feriekalender). Aftal at I er opmærksomme i hverdagen og reagere hvis i ser noget der stikker ud – brug nabohjælp (advarsler). Hold hækken lav til vejen, så tyven ikke har arbejdsro
3. Brug din sunde fornuft: Ryd op og fjern f.eks. iPad fra vinduet og rod i haven med børnenes legetøj.

 

Tyveri fra personbil i Brøndby

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en koksgrå Fiat 500l Wagon personbil sket fredag den 8. maj mellem kl. 14.00 og kl. 15.10 på Park Allé i Brøndby. En rude var knust, og en pusletaske var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Tyveri fra personbil i Brøndby

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en Toyota Yaris personbil sket mellem fredag den 8. maj. Kl. 12.00 og lørdag den 9. maj kl. 11.30 på Sydgårdsvej i Brøndby. Bilen var uaflåst, og en taske var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

Tyveri fra personbil i Søborg

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en sort Audi netop sket lørdag den 9. maj kl. 01.15 på Gladsaxe Møllevej i Søborg. Bilen var ulåst, og en pung var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Tyveri fra personbil i Ishøj

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en hvid Seat MII personbil sket søndag den 10. maj mellem kl. 14.00 og kl. 15.30 på Skovvej i Ishøj. Et vindue var opbrudt, og en mobiltelefon var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Undgå tyveri fra bilen

1. Gør det svært for tyven: Luk og lås altid alle døre, vinduer og soltag
2. Frist ikke tyven: Fjern mobiltelefon, GPS-enhed og øvrige værdigenstande, når du forlader bilen
3. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
4. Skræm tyven væk: Overvej bilalarm eller låsebolte på fælge 

 

Tyveri fra taxa i Taastrup

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en taxabil sket mellem onsdag den 6. maj kl. 13.00 og torsdag den 7. maj kl. 19.30 på Gadehavegårdsvej i Taastrup. En rude var knust, og to mobiltelefoner var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Tyveri fra varebil i Hvidovre

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en VW Transporter varebil sket fredag den 8. maj mellem kl. 09.00 og kl. 20.00 på Bødkerporten i Hvidovre. En dør var opbrudt, og diverse el- og håndværktøj var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Tyveri fra varebil i Hvidovre

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en hvid Renault Master varebil sket  mellem torsdag den 7. maj kl. 14.00 og fredag den 8. maj kl. 06.55 på Ulstrupvej i Hvidovre. En dør var opbrudt, og diverse batterimaskiner var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Undgå tyveri fra firmabiler/håndværkervogne

1. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
2. Gør det svært for tyven: Parkér tæt mod et stakit, hæk eller mur, så adgang til vare- og bagagerum blokeres – og overvej garage
3. Frist ikke tyven: Fjern synligt værktøj og andre værdigenstande. Overvej at opbevare dyrt værktøj et sikkert sted
4. Gør tyvens liv surt: Mærk dit værktøj med synlig gravering eller usynlig lak og registrér dit værktøjs serienumre, tag gerne fotos
5. Skræm tyven væk: Overvej videoovervågning, alarm og gps-tracking – og skilt tydeligt med det

 

18-årig mand sigtet for kørsel uden førerret i Taastrup

Lørdag den 9. maj kl. 03.10 standsede en politipatrulje en 18-årig mandlig bilist på Dorphs Alle i Taastrup. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret, som han erkendte i øjeblikket. 

 

Kørsel uden førerret kan koste bilen

Fører du bil uden førerret, er bøden 7.000 kroner første gang. Anden gang koster det 8.500 kroner. Tredje gang er bøden 10.500 kroner plus at bilen kan konfiskeres. Fjerde gang koster det 14.000 kroner og derefter fængselsstraf. 

 

23-årig mand sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret i Albertslund

En politipatrulje standsede fredag den 8. maj kl. 16.35 en 23-årig mandlig bilist på Vestkovvej i Albertslund. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret, som han nægtede i øjeblikket. Han blev ligeledes skønnet narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han nægtede i øjeblikket.

 

Narkotikakørsel

Straffen for narkokørsel afhænger af, om der er tale om kørsel med hash i blodet eller kørsel med andre stoffer i blodet. I begge tilfælde er bøden indkomstbestemt og beregnes ud fra årsindtægten.
Kørsel med hash i blodet: Straffen første gang for kørsel med hash i blodet afhænger af THC-koncentrationen, som er inddelt i tre niveauer: Lavt, middel og højt. Her er straffen henholdsvis en halv måneds nettoløn og et klip i kørekortet, en måneds nettoløn og betinget frakendelse af førerretten og en måneds nettoløn og ubetinget frakendelse af førerretten.
Kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet: Straffen første gang for kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet er bøde og giver hel måneds nettoløn samt altid en ubetinget frakendelse af førerretten. Gentagen narkokørsel udløser fængselsstraf uanset om, hvilken form for narko der er tale om. Fængselsstraffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde på en måneds nettoløn og afvikling af samfundstjeneste eller behandling mod narkotikamisbrug. Hvis du tidligere har en afgjort spiritussag og efterfølgende kører narkokørsel, betragtes det som anden gang du kører narkokørsel.

 

32-årig mand sigtet for spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden i Herlev

En politipatrulje standsede fredag den 8. maj kl. 04.16 en 32-årig mandlig bilist på Kobbervej i Herlev. Manden var frakendt førerretten, hvorfor han blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden, som han nægtede i øjeblikket. Han blev ligeledes skønnet alkoholpåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for spirituskørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han nægtede i øjeblikket.

 

Kørsel i frakendelsestiden kan koste fængselsstraf

Kørsel i frakendelsestiden koster fængsel anden gang. Er du frakendt førerretten, koster det en bøde første gang, du alligevel fører bil. Bødestørrelsen afhænger af din indkomst. F.eks. er bøden 10.000 kroner, hvis du tjener 250.000 kroner årligt. Tjener du 400.000 kroner, er bøden på 16.000 kroner. Anden gang du kører, er straffen 10 dages fængsel, som kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde og afvikling af 30 timers samfundstjeneste. Tredje gang skal man 20 dage i fængsel, og derudover kan bilen konfiskeres. Fjerde gang koster 30 dages fængsel.

 

45-årig kvinde sigtet for spirituskørsel i Hvidovre

Torsdag den 7. maj kl. 04.52 rykkede en politipatrulje ud til et færdselsuheld på Amagermotorvejen ved Hvidovre, hvor en 45-årig kvindelig bilist havde påkørt en 44-årig mandlig bilist bagfra. Ingen kom til skade under uheldet, og kvinden blev skønnet alkoholpåvirket, hvorfor hun blev sigtet og anholdt for spirituskørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Hun erkendte i øjeblikket. 

 

Spirituskørsel koster dyrt

Bøden for førstegangs-spirituskørsel beregnes efter årsindtægt og promillestørrelse. Tjener man f.eks. 250.000 kroner, koster en promille på 0,51 første gang 5.000 kroner, en promille på 1 koster 10.000 kroner og 1,5 hele 15.000 kroner. Promiller fra 0,5 til 1,2 udløser en betinget frakendelse af kørekortet. Ved promiller over 1,2 mistes førerretten straks. Når frakendelsestiden er udløbet, skal man først gennemgå et særligt kursus om alkohol og trafik. Derefter skal man tage – og betale for - kørekort helt forfra. Promiller over 2 og gentagen spirituskørsel udløser fængselsstraf. Straffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde og afvikling af samfundstjeneste eller alkoholistbehandling. Hvis du tidligere har en dom for narkokørsel og efterfølgende kører spirituskørsel, vil det blive betragtet som værende anden gang du kører spirituskørsel. 

 

17-årig pige udsat for blufærdighedskrænkelse i Gladsaxe

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om blufærdighedskrænkelse sket mandag den 4. maj kl. 15.55 på Høje Gladsaxe Vej i Gladsaxe. En 17-årig pige var ude og løbetræne på en sti beliggende på den vestlige side af Høje Gladsaxe Vej, hvor en person på en flerfarvet cykel passerer hende. Da hun er kommet lidt længere frem ad stien møder hun den samme person, som er steget af cyklen, og står nu foran hende og masturberer. Personen beskrives som:
A: Mand, dansk af udseende, 40-50 år, ca. 180 cm. høj, lidt kraftig af kropsbygning, skaldet. Han var iført en mørk, langærmet bluse og kørte på en flerfarvet cykel. Københavns Vestegns Politi efterforsker sagen og modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

Kilde: Københavns Vestegns Politi